HERRLAGET

OAVGJORT MOT IFK MALMÖ EFTER STOR DRAMATIK
2020-10-18 08:49
I fredags kom IFK Malmö till Söderslättshallen. Ett toppmöte mellan två lag som var obesegrade efter tre omgångar. Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match och vi var förberedda på att det kunde bli punktspel direkt från avkast och så blev fallet.

IFK Malmö punktade Marko från första sekund, men som jag nämnt ovan var vi beredda på detta och började matchen på bästa sätt. Bakåt hade vi koll på IFK Malmö och framåt levererade Oskar och Jonas. Efter 8 minuters spel ledde vi med 6-2 och IFK Malmö tar TO. Vi pratade om att vi inte skulle bjuda in dem i matchen igen utan fortsätta köra på bara. Vi alla minns Tomelillamatchen när vi ledde med 6-1 och Tomelilla vände på steken...men ännu en gång hamnar vi i en svacka och bjuder in IFK Malmö i matchen igen. 6-2 blev 9-9 efter cirka 18 minuters spel. Vi blev stressade och lyckas inte komma upp i nivå. IFK Malmö lyckades vända och leder med 15-13 efter 30 minuters spel.

Vi började andra halvlek med att spela 6 mot 4 eftersom IFK Malmö fick två utvisningar i slutet på först halvlek. Vi tog inte vara på övertaget utan spelade 0-0 under dess minuter...det blev stressigt spel och för många tekniska spel. Trots den dåliga starten på andra halvlek lyckades vi till slut kvittera mycket tack vare Christoffer Andersson och Oskar Karlssons fina skytte/genombrottspel.
Efter 8 minuters spel i andra halvlek visade resultattavlan 18-18. Vi följs åt i målprotokollet fram till sista 10 minuter när IFK Malmö gör ett ryck, 23-23 blev snabbt 23-26 till IFK Malmö och det var endast 6 minuter kvar av matchen.
Vi gav aldrig upp utan fortsatte att kämpa för en kvittering. Sista minuterna spelade vi ett mer offensivt försvar som stressade Malmö. Niclas Carlsson gjorde en fantastisk försvarsinsats och lyckades ”sno” bollen ett par gånger och vi fick göra snabba mål i andrafas-kontringar. Även Rasmus Lindquist gjorde fantastiska sista minuter i matchen när han drev på laget bakåt och levererade framåt med två mål. Vi lyckades till slut kvittera och fick även chansen att vinna med matchens sista anfall, tyvärr tog vi inte vara på detta och matchen slutade oavgjort 28-28.

Så som matchen utspelade sig och att vi lyckades vända i slutet trots underläge med tre mål så skall vi vara nöjda med 1 poäng...Men vi är ett gäng som vill vinna alla matcher och det var tungt efteråt. Vi hamnar i alldeles för många svackor under matchen och det är något vi får jobba på inför nästa match.

+++LAGMORALEN! Trots en dålig match från våran sida samt underläge med tre mål med 6 minuter kvar ger vi oss aldrig utan kämpar fram tills slutsignalen går.

++Rasmus Lindquist sista 10 minuter tycker jag är fantastiska. Positiv och krigade på bakåt och framåt gjorde han våra två sista mål.

+Joakim Larsson som jag glömt nämna i texten. Han kommer in mellan stolparna i andra halvlek och gjorde många viktiga räddningar som höll oss kvar i matchen.