SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMJUNIOR

HBK FA BLIR F18
TRELLEBORG HBK, FLICKOR A, USM STEG 2, HÖÖR, NOVEMBER 2016.
Dessa fantastiska framtidslöften gjorde det omöjliga möjligt. Tack för underhållningen i helgen tjejer!
FÖRSÄSONGSTRÄNING
2017-07-25 10:36
Den 7:e augusti klockan 17:00 startar försäsongsträningen för damjuniorerna på Söderslättshallen. Träningen kommer att ledas av Madde Jönsson de två första veckorna fram till den 20:e augusti, eftersom vår huvudtränare, Igor Georgievski, har semester då. Övriga träningstider efter 7:e augusti kommer att meddelas fortlöpande.

Det kommer att bli en tuff träningsperiod så förbered er mentalt och ladda ordentligt! Lördagen den 2:e september kommer vi att ha en endagsturnering i Söderslättshallen där tre andra lag är inbjudna. Vi ses!

Fram tills dess önskar jag er alla en härlig sommar!

/Jonas


ÅHUS BEACHHANDBOLL FESTIVAL 2017
2017-07-03 09:01
Vi kommer under Åhus Beach att ställa upp med sammanlagt fyra lag i två klasser, två lag i damjuniorklassen och två lag i klassen Flickor 00. Madde och undertecknad kommer att coacha vars två lag.

Vi har under året drabbats av en hel del skador, varför vi inte är så många spelare i varje lag. Fiffie och Ebba har fått avböja medverkan och i nuläget är det oklart om Hedvig (stukad fot) och Hannah Potter, kommer att kunna vara med. Det kommer därför att bli tufft med mycket spel för alla, i synnerhet för de tjejer som ska dubblera i Damjunior-klassen och Flickor 00-klassen.

Damjuniorlag 1 med Madde som coach:
Klara Almgren
Linnea HK
Mathilda Nilsson
Isabella Olsson
Moa Svendsen
Tilda Österberg
Hedvig Persson (?)
Hannah Potter (?)

Damjuniorlag 2 med Jonas som coach:
Emmy Hoang
Hanna Ek
Mira Landhager
Ellie Sandberg-Larsson
Linnea Carlström

Klassen Flickor 00 lag 1 med Jonas som coach:
Emmy Hoang
Hanna Ek
Mira Landhager
Ellie Sandberg-Larsson
Emily Stacey

Klassen Flickor 00 lag 2 med Madde som coach:
Linnea Carlström
Sofie Mörkeberg
Elin Björk
Hanna Österberg
Linnea Ambjörn
Antonia Nehlin

Eventuellt kan en utjämning av damjuniorlagen komma att ske beroende på om Hedvig och Hannah Potter kan vara med och spela eller inte.

Tjejerna som spelade i Flickor A den gångna säsongen kommer att vara förlagda i bowlinghallen i Åhus. I nuläget vet jag inte hur "damlagsspelarna" ska bo.

Jag vill också passa på att påminna samtliga tjejer att se till att de har matchtröjor. Om inte, så får den eller de som saknar tröja, inhandla det på Intersport snarast. De flesta spelare i Flickor 00 har en svart funktionströja med tryck på ryggen (nummer och namn).

OBS! Glöm inte att träningen startar denna vecka på tisdag klockan 19:00 på Stortorget.  

Jag vill passa på att önska samtliga läsare en fortsatt trevlig sommar och förhoppningsvis ses vi i Åhus om si så där två veckor.

/Jonas
SANDSTRANDSTRÄNING
2017-06-26 22:14
Som ett led i att försöka komma hyfsat förberedda till Åhus Beachhandboll kommer vi att träna på Stortorgets sandstrandsplan i Trelleborg under veckorna 27 och 28. Vi kommer att träna på tisdagar och torsdagar mellan klockan 19-20. Det blir således endast fyra träningar inför eventet i Åhus och jag vädjar därför till alla er som ska vara med i Åhus att försöka komma och träna i så hög utsträckning som möjligt.

Vi kommer att ställa upp med sammanlagt fyra lag i två klasser. 15-16 juli spelar vi med två lag i damjuniorklassen och 19-20 juli spelar vi med två lag i klassen Flickor 00. Madde och jag kommer att coacha lagen, men bli inte förvånade om även Igor dyker upp och supportar oss i vimlet på Åhus egen Copacabana.
Lagindelningarna kommer jag att meddela under kommande vecka.

Jag uppmanar också alla som ska vara med att se till så att man har en matchtröja. De flesta i Flickor A har en svart funktionströja med tryck (namn och nummer) på ryggen som vi köpte på Intersport för något år sedan. De som saknar en sådan tröja eller vars tröja är för liten eller sliten, bör snarast fixa det så att allt är klart inför turneringen.

/Lev väl mina vänner önskar Jonas.
DET SER LJUST UT VID HORISONTEN
2017-05-24 14:01
Under en dryg månads tid har vårt nykomponerade tränarpar, Igor Georgievski och Madeleine Jönsson, nu varit hos oss. Jag gillar det jag ser och har en inneboende känsla av att detta kommer att bli riktigt bra. De båda kompletterar varandra bra och visar prov på både stor kompetens och engagemang. 

De har stundtals kört ganska hårt med tjejerna, vilket kanske kan kännas konstigt så här när säsongen är på väg att ta slut. Tjejerna har detta till trots, och som vanligt, visat prov på en fantastisk inställning och närvaro (jag skulle blivit förvånad annars). 

Jag tror dock det kan finnas en poäng för alla med att köra denna "lära känna del" nu. Igor och Madde får en gratis chans att lära känna gruppen och se vad var och en går för. Alla spelare börjar ju på noll (0) med ny tränare och ingen har någon fördel gentemot någon annan. Startsträckan blir inte heller så lång när vi drar igång den riktiga försäsongsträningen i augusti. Då är liksom den delen överstökad.

Igår kväll var vi i Sveriges absolut sunkigaste handbollshall. Den ligger på Söderkulla i Malmö och det är där Dalhem normalt huserar. Vi spelade träningsmatch mot HK Malmö (sammanslagning med Dalhem). 

Till matchen var ganska många tjejer kallade. För att alla skulle få hyfsat med speltid blev det en ganska sönderhackad tillställning med många olika konstellationer på planen. Det är därför inte konstigt att det blev som det blev, men jag tyckte detta till trots att vi stod upp bra mot de betydligt äldre, tyngre och starkare Malmötöserna. Man kan säga att de sög musten ur oss ju längre matchen led.

Vi började enormt bra och jag tror att både Igor och Madde är enormt stolta över tjejernas insats den första perioden. Minns jag inte helt fel så ledde vi den med 10-7. Ett bra försvarsspel kryddades med fina attacker framåt och i synnerhet från högerkanten där Emily huserade.

Det var en konstig match och stundtals ganska hård. Malmö drabbades av två röda kort, varav ett direkt rött, där Jossan blev omkullknuffad i skottläge. Tyvärr skadade hon sin hand i samband med detta och fick utgå. Även Emily skadade sin hand och efter besök på akutmottagningen så konstaterades två frakturer på handleden, vilket medför gips i en månads tid. Emmy skulle nog också visats ut för en klockren tackling, men domarna var inte överens och Emmy kom undan med två minuter.

Under den avslutande delen av matchen gjorde vi för många tekniska fel och deras målvakt fick göra några fantastiska räddningar, men även flera enkla, på våra tama avslut. Matchen slutade 35-24 i Malmö favör, där vi i den tredje och sista perioden blott orkade med att göra 5 mål framåt. 

Jag ser framtiden an med tillförsikt. Jag tror att Igor och Madde kan bygga grunden med dessa damjuniorer till vårt nästa damlag. Det finns många talanger i laget med utvecklingspotential. Träningsfliten är enorm, vilket borgar för framgång. Tålamod är dock en viktig ingrediens. Styrelsen med Annette Nilsson och Peter Almgren i Trelleborg HBK Ungdom har verkligen lyckats i sin rekrytering och förhoppningsvis får hela föreningen ett lyft.

Några föräldrar har uttryckt önskemål om att få info via hemsidan om kallelser till matcher, träningar o s v. Laget har en "sluten grupp" på Facebook där Igor och Madde kommunicerar med spelarna. Jag kan erkänna att jag varit slö och inte riktigt hunnit med i den omfattning jag önskat, men jag ska försöka bättra mig och återgå till mitt normala jag. Träningskalendern är i varje fall just nu hyfsat uppdaterad och några fler träningsmatcher blir det troligen inte. 

Snart väntar Åhus Beach. Mer info om detta och om beachträningstider kommer inom kort.

Ha en bra helg nu samtliga läsare.

/Jonas
KALLELSE TILL MATCH MOT YSTAD
2017-03-31 23:20
Följande spelare är kallade till match mot Ystads IF i Ystads Arena imorgon 1/4 klockan 14:00:

Linnea C
Hanna Ö
Raida
Mira
Sofie
Elin
Becka

Det är en otroligt tunn och skör trupp, men vi får försöka göra det bästa av situationen. Jag vill önska alla er 7 tjejer ett stort lycka till imorgon i Ystad!

/Meddelat av Jonas
MATCH PÅ LÖRDAG I YSTAD
2017-03-31 09:33
Jag vill bara "flagga upp" för att vi har bortamatch imorgon lördag 1/4 i Ystad (nej, det är inget aprilskämt!). Jag vädjar därför nu till samtliga tjejer som ska spela (förmodligen alla som kan), att se till att de har skjuts till Ystad. Det är sista bortamatchen för året och förhoppningsvis avslutar vi på ett snyggt sätt. Glöm inte heller att Aldin måste åka med någon, annars så står vi utan coach. Jag kan tyvärr inte följa med och stötta er, men håller alla tummar. Laget meddelas efter träningen ikväll. Stort lycka till!

/Konstaterat av Jonas
MÖTE 3/4 KL 18:15
2017-03-30 18:25
På måndag 3/4, direkt efter träningen, klockan 18.15, kommer vår ordförande Annette Nilsson och pratar framtid med oss i Flickor A. Det är därför otroligt viktigt att så många som möjligt av er kan närvara. Det gäller naturligtvis också alla spelare som för tillfället kör rehab p g a skador och alla er som kanske inte tränat på länge.

Annette vill veta era framtidsplaner beträffande handbollen och om hur ni tänker göra nästa år. Det blir säkert en del diskussioner, så passa på att ställa alla möjliga konstiga frågor till henne nu när ni får chansen. Annette lät också meddela att det fortfarande inte är klart med ny tränare för nästa säsong.

Plats: Söderslättshallen.

Vi ses då.

/Vidarebefordrat av Jonas

INSTÄLLD TRÄNING 27/3
2017-03-26 20:17
Träningen imorgon 27/3 är inställd, då laget behöver återhämtning och vila till följd av intensivt matchande i helgen. Vi ses på onsdag istället.

/Meddelat av Jonas
MATCH MOT LÅGAN 22/3
2017-03-20 21:04
På onsdag är det dags för match igen. Denna gång ska vi till Hörby och möta IK Lågan i C-serien. Matchstart är klockan 18:45 i Lågehallen och vi samlas i hallen i Hörby klockan 18:00. Träningen är inställd för alla er som inte spelar. Naturligtvis tränar ni på egen hand istället.

Följande spelare är kallade:
Linnea C
Emily
Hanna Ö
Antonia
Raida
Mira
Hanna E
Fiffie
Tilda 
Moa

Jag förväntar mig en annan inställning än den senast mot LUGI. Vi ses på onsdag laddade till tänderna.

/Hälsar Jonas

MATCH MOT SERIEVINNAREN
2017-03-17 20:04
Imorgon lördag 18/3 klockan 11:30 tar vi i mot seriens överlägsna vinnare hemma i vår borg på Södan. Det kommer att bli en tuff och svår drabbning för våra tjejer, men vi kommer inte att vika ner oss. Som vanligt samlas vi 75 minuter innan match och imorgon innebär det klockan 10:15.

Till matchen är följande spelare kallade:

Hedvig
Fiffie
Moa
Hanna Ö
Hanna E
Hanna Y
Mira
Raida
Linnea C
Elin

Funktionärer denna match är Lena (Elins mamma) och Jörgen (Hedvigs pappa).

Jag kommer inte att vara på plats imorgon, eftersom fredagsnatten tvingat mig att hålla mig vaken och en viss återhämtning är av nöden krävd. Stort lycka till imorgon tjejer!

/Förmedlat av Jonas
SÄSONGEN 2017-18
2017-03-13 17:58
Det är inte mycket som är spikat hur vi organiserar oss nästa säsong i Trelleborg HBK:s äldre flicklag. Så brukar det vara vid denna tiden på året, så det är inget som avviker från det normala. 

Det som är klart är att Trelleborg HBK ska ha ett damjuniorlag (98, 99 och 00) och ett Flickor A-lag (01 och 02). Flickor A kommer troligen att ha två lag i två serier. Klubbens policy är att man ska spela i den åldersgrupp man tillhör, men det är nog inte otänkbart att några av "våra" flickor födda 01 följer med upp i juniorlaget. Allt är ett stort pussel där man ju först ska fylla damlaget och därpå ungdomslagen underifrån. Vi får sitta lugnt i båten och se vad som händer och sker.

Det som är klart är att Aldin Muradic inte fortsätter som tränare i Trelleborg HBK. Det är med stor sorg i hjärtat jag tvingas konstatera detta faktum. Min vapenbroder under två år lämnar oss för nya utmaningar. 

Just nu håller föreningen på att rekrytera en ny tränare för damjuniorlaget. Det är otroligt viktigt att den positionen blir klar så fort som möjligt så att alla berörda vet förutsättningarna inför säsongen 2017-18. Flickor A kommer nästa år att tränas av bröderna Robin och Pontus Nilsson.

Vår ordförande, Annette Nilsson, kommer inom kort att kalla våra tjejer till ett möte för att stämma av med dem om hur de ser på framtiden och vilka tankar och funderingar de har. Vi återkommer med tidpunkt för detta möte.

/Framtidsprofessorn tackar för ordet.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Stavsten Handbollsklubb, 18/06 11:50 
Stavsten Handbollsklubb, 02/05 10:42 
Stavsten Handbollsklubb, 29/04 16:40 
Stavsten Handbollsklubb, 22/04 11:03 
Stavsten Handbollsklubb, 17/04 13:58 
Stavsten Handbollsklubb, 01/01 06:34 
 
DIAMANTSPONSORER
MATERIALLEVERANTÖR