HERRLAGET

Andra raka oavgjorda matchen för herrarna
2020-10-24 15:26

Igår var våra vinröda hjältar i Kristianstad för att ta sig ann Näsby Handboll som är IFK Kristiantads "C-lag". Ett lag med endast unga spelare som är väldigt skolade och samspelta.

Unga Näsby började matchen med att spela ett relativt offensivt försvar och var högt uppe på Marko för att störa. Vi löser detta bra första minuterna och leder med 3-1. Tyvärr började vi stressa framåt och hade en hel del tekniska fel och missade frilägen. Näsby med mycket spring på benen och en målvakt med fantastiska utkast utnyttjade detta och fick göra många "lätta mål" på första och andrafas kontringar. Efter cirka 20 minuters spel leder Näsby med 13-8 och höll på att avgöra matchen redan i första halvlek...Jimmy Nordström tog in Joakim Larsson mellan stolparna och detta skulle visa sig vara vår räddning. Joakim räddade skott efter skott samtidigt som vi började få in bollarna i mål framåt. 13-8 blev till slut 18-15 och vi gick ut i halvtidsvila med en positiv känsla i kroppen.

Att göra 15 mål på en halvlek är helt klart godkänt men att släppa in 18 mål är inte okej. Vi var alla överens om att vi var tvungna att få bort dom tekniska felen för att minimera Näsbys kontringsmål. Tyvärr började vi andra halvlek svagt, bakåt hänger vi inte med och Näsby fick göra många enkla mål samtidigt som vi blir för stillastående framåt med lite för mycket slarv. Med 15 minuter kvar leder Näsby med 29-23 och Jimmy lägger in TO-kortet och försöker att få igång oss igen vilket han lyckades med. Vi spelade ett 5-1 försvar istället för 6-0 och lyckades störa Näsby ordentligt och tvinga dem att ta dåliga lägen samtidigt räddade Joakim allt och lite till och vi började sakta men säkert komma tillbaka in i matchen. Eric Wahlström fick komma in på niometer och gör det riktigt bra både framåt och bakåt i försvaret. Eric tillsammans med Robert Karlsson och Niclas Carlsson visade vägen och Näsby hade svårt att stoppa denna trio. Med 10 minuter kvar är vi nästan ikapp, resultattavlan visade 29-27 och Näsby tar time out. Denna time out hjälpte mer oss än Näsby, vi fick andas och samla krafter för dom sista 10 minuterna. Sista 10 minuter står vi väldigt bra bakåt och gör det bra framåt men vi lyckades inte kvittera. Med 3 minuter kvar leder Näsby med 32-30 och får straff. Jakob Hansen kom in mellan stolparna på straffen och gör en riktigt fin räddning vilket gav oss energi. Anfallet efter lyckades Marko få in en boll med lite tur via målvaktens fot och sedan gör Joakim i målet en riktigt fin räddning. När Jocke gör räddningen är det 30 sekunder kvar av matchen och Jimmy tog time out. Vi bestämde oss för att ta ut målvakten och in med en extra spelare och att vi skulle göra en kombination som aldrig blev av. Istället blev det lite "Hawaii-handboll" och med 2 sekunder kvar fick Robert Karlsson bollen i händerna och lyckades bomba in vårt sista mål!

Trots att det blev oavgjort så kändes det som en seger. Vi låg under i princip hela matchen och när vi hade våra svackor låg vi under med 5-6 bollar. Men som vi visat tidigare ger vi aldrig upp. Att lyckas få med sig ett poäng hem från Kristianstad efter en sån här match ska vi vara väldigt nöjda med.

+++Går till Joakim Larsson som gör en fantastisk match mellan stolparna. Utan hans prestation hade vi inte varit nära Näsby igår.

++Till Robert Karlsson som gjorde comeback igår efter sina skador. Han visade direkt att han kommer vara viktig för oss med sin skyttekraft och bombade in sex mål.

+Till LAGMORLAN. Trots underläge hela matchen ger vi aldrig upp och lyckades till slut kvittera!