SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HERRLAGET

Välkommen till Stavsten HK Herr
 
STABIL SEGER MOT HÖÖR FÖR HERRLAGET
2023-01-14 09:13

Igår mötte våra vinröda herrar H65 Höör på hemmaplan inför storpublik!

I 60 minuter gjorde våra killar en stabil match. Inte den bästa matchen men tillräckligt bra för att kunna behålla båda poängen hemma i Trelleborg. Försvars-målvaktsspelet imponerade återigen, 22 insläppta mål är fullt godkänt. Framåt hade vi eventuellt någon miss/teknisk fel för mycket men överlag en bra insats. Slutresultatet skrevs till 29-22 (16-11).

 

Vinröda+
+++Till publiken! Enligt matchprotokollet var det 213 personer på plats igår men det såg mer ut som 250. Vi har överlägset bästa publik i Division 3 Syd och det är vi evigt tacksamma för, ni är guld värda!

++Till Eric Wahlström som gör en bra match från kanten, det blev 5 mål för hans del!

+Till försvarsspelet. I 60 minuter kämpade vi bakåt och det blev endast 22 insläppta mål.

 

Målskyttar mot Höör:
Marko Lapcevic: 8
Oskar Karlsson: 6
Eric Wahlström: 5
Jack Olsson: 4
Daniel Eriksson: 2
Jonas Larsson: 2
Love Håkansson: 1
Lukas Jönsson: 1

Herrarnas nästa match är redan på tisdag (17 januari), då väntar Bjärreds HK på bortaplan i Svenska Cupen!

 

#viärstavsten

Herrarna vann i Malmö!
2023-01-08 19:15

Vilken match! En match som hade allt och lite till…ja vad ska man skriva egentligen. En tight match från avkast till slutsignal. Bra försvarsspel och målvaktsspel i båda lagen och vi följdes åt i målprotokollet. Med 10 sekunder kvar ledde vi med 24-23 och hade bollen, vi blev tyvärr avblåsta och IFK Malmö fick chansen att kvittera genom en kontring. Malmöspelaren kom helt fri MEN Lukas gjorde en helt otrolig räddning och vi fick med oss båda poängen hem till Trelleborg.

Överlag var det en bra match, ingen drömhandboll men härlig inställning från båda lagen. Mycket kamp och tuffa dueller i 60 minuter och till slut drog vi det längsta strået.

 

Herrlaget vill rikta ett stort TACK till alla Trelleborgare som var på plats idag, ni är guld värda! Även ett tack till IFK Malmö för en bra och rolig match.

 

Vinröda+
+++Till Lukas som gör en fantastisk insats mellan stolparna idag!
++Till Love och Daniel som tog stort ansvar idag och gjorde det bra.
+Till Melker som gjorde en riktigt bra insats bakåt idag, han fick även göra matchens sista mål för oss.

 

Målskyttar mot Malmö:
Marko Lapcevic: 7
Daniel Eriksson: 4
Oskar Karlsson: 3
Love Håkansson: 3
Jonas Larsson: 2
Viktor Faltin: 2
Eric Wahlström: 1
Alexander Karlsson: 1
Melker Persson: 1

 

#viärstavsten

Oavgjort i derbyt mot Malmö
2022-12-03 13:00

Igår spelade våra vinröda herrar derbymatch mot våra vänner i IFK Malmö HF. En tuff men schysst match överlag som kunde ha slutat hur som helst.

 

Båda lagen började matchen med ett högt tempo och redan efter 6 minuter spel visade resultattavlan 6-6. Vi följdes åt i målprotokollet fram till minut 18, sedan gjorde vi ett ryck och ledde med hela 17-11 med fyra minuter kvar av första halvlek. Malmö avslutade första halvleken på bästa sätt genom att göra tre raka mål och fick gå till halvtidsvila med en bra känsla i kroppen som skulle visa sig vara nyttigt för dem i andra halvlek. Efter 30 minuters stod det 18-14 på resultattavlan.

 

IFK Malmö började andra halvlek bäst och kvitterade till 18-18 och sedan var det jämnt hela vägen. Både Lukas och IFK Malmös målvakt gjorde en bra match och höll nere på siffrorna. Med 5 minuter kvar av matchen ledde vi med 26-24. Vi hade chansen att avgöra matchen men tog den inte. vi lyckades inte få in bollen sista minuterna, missad straff och flera bra lägen samtidigt som IFK Malmö gjorde mål på sina. Med 30 sekunder kvar stod det 26-26 och vi hade sista anfallet…tyvärr blir vi avblåsta för tekniskt fel och matchen slutade oavgjort.

 

Vi vill tacka alla Trelleborgare som tog sig till Söderslättshallen igår för att stötta våra vinröda herrar och vi vill även tacka våra vänner i IFK Malmö HF för en bra och spännande match.

 

Vinröda+

+++Till Lukas som gör en bra insats mellan stolparna.
++Till Jack som gör sin bästa match i den vinröda tröjan denna säsong.
+Till alla som var på plats och stöttade våra herrar, ni är guld värda!

 

Målskyttar mot Malmö:
Marko Lapcevic: 7
Oskar Karlsson: 5
Jack Olsson: 4
Love Håkansson: 4
Jonathan Dahlgren: 3
Johan Cedermarker: 2
Alexander Karlsson: 1

Nästa match för våra herrar är den 9 december mot LIGU på hemmaplan, avkast 19:00!

 

#viärstavsten

Kollaps för herrlaget i Höör
2022-11-25 23:15

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja...tyvärr blev det en kollaps för våra vinröda herrar i Höör idag. Vi var ej närvarande, kom inte upp i nivå och lät Höörs HK H65 vinna över oss på ett enkelt sätt idag. Vi hade en klassisk ”dålig dag på jobbet”. Det finns inte så mycket mer att säga än att gratulera Höör som gör en betydligt bättre match än oss idag. Slutresultatet skrevs till 21-29 (12-14).

Vinröda+
+++Till alla Trelleborgare som var på plats idag och stöttade oss, ni betyder mycket!

 

Målskyttar mor Höör:
Oskar Karlsson: 7
Marko Lapcevic: 5
Jonathan Dahlgren: 2
Kevin Olin: 2
Niclas Carlsson: 2
Johan Cedermarker: 2
Alexander Karlsson: 1

 

Nästa match för våra vinröda herrar är den 2 december, derby mot IFK Malmö HF väntar!

 

#viärstavsten

HERRARNA STUDSADE TILLBAKA TILL VINNARSPÅRET DIREKT
2022-11-18 21:56

Våra vinröda hjältar studsade tillbaka till vinnarspåret efter att man besegrat Karlshamns HF på hemmaplan med 30-20 inför cirka 200 personer!

 

Våra vinröda herrar gör en stabil match i 60 minuter, speciellt bakåt! Vi stod kompakt och Karlshamn fick verkligen kämpa för att få in bollen. Framåt hade vi bra tålamod och spelade oss fram till lägena. Karlshamn hade aldrig något riktigt chans idag utan våra killar visade att de var det bättre laget för dagen. Slutresultatet skrevs till 30-20 (15-10).

 

Vinröda +

+++Till laginsatsen idag, alla bidrog oavsett roll!
++Till Melker Persson som gjorde comeback idag efter sin axelskada, välkommen tillbaka               Melker!
+Till alla som tog sig till Söderslättshallen för att stötta våra vinröda herrar, inget annat lag i Division 3 Syd har det stödet som våra killar har varje hemmamatch, vi är så tacksamma!

 

Målskyttar mot Karlshamn:
Niclas Carlsson: 5
Jonas Larsson: 5
Alexander Karlsson: 4
Oskar Karlsson: 4
Love Håkansson: 3
Eric Wahlström: 3
Jack Olsson: 3
Marko Lapcevic: 2
Kevin Olin: 1

 

Herrarnas nästa match är mot H65 Höör på bortaplan den 25 november.

 

PÅMINELSE: Damlaget möter Åhus HB på hemmaplan imorgon, avkast 16:00. Varmt välkomna!

#viärstavsten

Tung fredagskväll i Tollarp
2022-11-12 09:07

Igår åkte våra vinröda herrar till nordöstra Skåne för att ta sig ann Tollarps IF, ett bra lag med ett par rutinerade spelare som tidigare spelat i högre divisioner. Vi visste på förhand att detta skulle bli en tuff bortamatch och därför var det viktigt att vi var på tårna redan från start…men det var vi inte.

 

Tollarp började matchen bäst och vi hängde inte alls med. Redan efter fyra minuters spel ledde Tollarp med 5-1 och vi tog TO. Efter TO vaknade vi till liv och började spela handboll. Vi kämpar oss tillbaka in i matchen och lyckades kvittera till 7-7 efter att Christoffer bröt en boll och kastade in den i tom bur. Varken vi eller Tollarp lyckades komma upp i nivå bakåt, det blev många mål i första halvlek och ingen av lagen lyckades att göra ett ryck. Efter 30 minuters spel ledde vi med 18-17.

 

Även i andra halvlek var det jämnt hela vägen. Tollarp var 1-2 bollar ifrån oss hela tiden och vi lyckades aldrig få till kvitteringen. Vi fick inget riktigt flow in anfallsspelet och fick verkligen kämpa för våra mål samtidigt som vi inte lyckades få stopp på dem bakåt. Tollarp drog det längsta strået igår och vann matchen med 27-30.

 

Vinröda +

+++Till Love Håkansson och Jonathan Dahlgren. Både två gör en bra insats från sina kanter. Ska även tilläggas att Love vanligtvis är niometer men fick vikariera på högerkanten.

 

++Till Oskar Karlsson som tog stort ansvar i anfallet igår och slet bakåt.

 

+Till alla trelleborgare som var på plats i Tollarp och stöttade våra vinröda herrar!

 

Målskyttar mot Tollarp:

Oskar Karlsson: 7

Christoffer Andersson: 4

Marko Lapcevic: 4

Love Håkansson: 3

Jonathan Dahlgren: 3

Alexander Karlsson: 2

Jonas Larsson: 1

Kevin Olin: 1

Johan Cedermarker: 1

Lukas Jönsson: 1

 

Nästa match för våra herrar är den 18 november mot Karlshamns HF på hemmaplan, avkast 19:00.

 

#viärstavsten

Herrarna började året på bästa sätt!
2022-01-09 20:48

Herrarna började året på bästa sätt genom att besegra Näsby Handboll med 29-27! En match där vi inte riktigt kom upp i nivå och som blev onödigt jämn enligt mig...men det viktigaste av allt är att vi behöll båda poängen i Trelleborg.

 

Stort tack till alla som tog sig till Södan för att stötta oss, ni är guld värda!

 

Herrarnas nästa match är den 15 januari mot Hässleholm på bortaplan.

 

Målskyttar mot Näsby:
Felix Heinonen: 5
Alexander Karlsson: 5
Viktor Faltin: 4
Jonas Larsson: 3
Oskar Karlsson: 3
Jakob Nielsen: 3
Daniel Eriksson: 2
Niclas Carlsson: 1
Christoffer Andersson: 1
Joakim Larsson: 1

 

#viärstavsten

Jimmy Nordström lämnar herrlaget
2021-11-29 19:20

Tyvärr måste vi meddela att herrarnas huvudtränare, Jimmy Nordström lämnar sitt uppdrag. Senaste tiden har Jimmy känt att tiden inte räcker till och vi det respekterar vi. Hälsa och välmående går alltid först! Jimmy lämnar dock inte Stavsten HK helt, han kommer fortfarande att vara tränare för ett ungdomslag och det är vi tacksamma för.

 

Stort TACK Jimmy för dina insatser för herrlaget, du kommer att vara saknad!

 

#viärstavsten

Förlust uppe i Halmstad
2021-11-13 14:57

Ajajaj...tung förlust för herrarna mot ett bättre Halmstad. Jag tycker att vi står bra bakåt matchen igenom, även Jocke och Lukas i mål gjorde en okej insats. Framåt kommer vi dock inte alls upp i nivå och har svårt att få igång anfallsspelet. Samtidigt gör Halmstads målvakt en fantastisk insats mellan stolparna och räddade allt och lite till. Många missade frilägen och tekniska fel leder till att Halmstad får göra många enkla mål via kontringar. Slutresultatet skrevs till 26-17 (13-6).

 

Vill ge ett plus till Daniel Eriksson som kommer in i andra halvlek och visar på fint skytte och spelförståelse.

 

Nästa match för herrarna är den 26 november mot LIGU på hemmaplan.

 

Målskyttar mot Halmstad:

Daniel Eriksson: 4

Jonas Larsson: 3

Kevin Olin: 3

Jakob Nielsen: 2

Niclas Carlsson: 2

Oskar Karlsson: 2

Felix Heinonen: 1

 

#viärstavsten

Tung förlust mot Malmö
2021-11-09 22:53

I fredags spelade våra vinröda herrar mot IFK Malmö på hemmaplan och tyvärr gick det inte vägen denna gången. Första 15 minuter var jämna, vi följs åt i målprotokollet och resultattavlan visade 6-6 men sedan hamnar vi tyvärr i en svacka. Malmö tar varar på detta och gör ett ryck genom att göra fem raka mål och leder med 6-11. Trots en tung period lyckades vi komma tillbaka i andra halvlek och kvitterade till 16-16...men Malmö var det bättre laget för dagen och lät oss aldrig ta ledningen. De gör det bra och lyckades göra ett ryck ännu en gång och leder med 17-20 efter 45 minuters spel. Grabbarna kämpade på men lyckades aldrig vända på steken och slutresultatet skrevs till 25-29.

 

En tung förlust, men vi bryter ihop och kommer igen! Nästa match för herrarna är den 13 november mot Halmstad på bortaplan.

 

Stort tack till alla som tog sig till Söderslättshallen för att stötta oss, ni är guld värda!

 

Målskyttar mot Malmö:
Kevin Olin: 8
Johan Larsson: 7
Christoffer Andersson: 5
Felix Heinonen: 2
Jakob Nielsen: 1
Niclas Carlsson: 1
Jimmy Östling: 1

 

#viärstavsten

TREDJE RAKA SEGERN FÖR HERRARNA
2021-10-31 06:22

Igår åkte våra vinröda herrar till Kalmar för att ta sig ann KFUM Kalmar HK. Vi gör en bra första halvlek och avgör matchen redan efter 10-15 minuter. Stabilt försvarsspel och målvaktsspel gjorde att vi fick med oss många enkla mål via kontringar och vi kunde gå till halvtidsvila med en stabil ledning, 21-10.

 

Andra halvlek blev dock inte lika bra, vi var inte lika fokuserade. Framåt hade vi lite för många tekniska fel och missade avslut och bakåt är vi inte riktigt på tårna. Trots detta blev det en stabil seger med 36-23.

 

Alla i laget gjorde en bra insats igår men jag vill ge en extra stjärna till våra kantlirare Eric Wahlström och Felix Heinonen. Vassa i kontringarna och säkra i avsluten!

 

Stort tack till alla Trelleborgare som följde med till Kalmar för att stötta oss!

 

Herrarnas nästa match är den 5 november, då väntar ett derby mot IFK Malmö på hemmaplan!

 

Målskyttar mot Kalmar:Felix Heinonen: 9
Eric Wahlström: 8
Alexander Karlsson: 4
Marko Lapcevic: 4
Jimmy Östling: 2
Daniel Eriksson: 2
Christoffer Andersson: 2
Jakob Nielsen: 2
Kevin Olin: 2
Rasmus Lindquist: 1

 

#viärstavsten

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 6/4 14:00
26 - 27
Lör 16/3 14:00
Lör 16/3 14:00
35 - 24
Ons 13/3 19:15
24 - 26
Lör 9/3 13:30
23 - 31
Fre 1/3 19:00
30 - 18
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Stavsten Handbollsklubb, 02/04 08:45 
Stavsten Handbollsklubb, 26/09 13:12 
Stavsten Handbollsklubb, 07/09 12:12 
Stavsten Handbollsklubb, 01/02 06:59 
Stavsten Handbollsklubb, 23/12 18:43 
 
STAVSTEN I SAMHÄLLET
DIAMANTSPONSORER
MATERIALLEVERANTÖR