SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HERRLAGET

Välkommen till Stavsten HK Herr
 
Herrarnas säsong är nu officiellt över.
2021-02-24 16:09
Idag gick Svenska Handbollsförbundet ut med att serierna från Division 1 och neråt avvecklas. Såklart ett tråkigt beslut men samtidigt det bästa för samhällets skull.

Våra vinröda hjältar hann spela fem matcher och var obesegrade vilket är mer än godkänt...nu blickar vi framåt mot nästa säsong och håller tummarna för att vi kan spela handboll inför våra fantastiska supportrar. Förberedelserna inför nästa säsong är redan igång, målet är att ha ett slagkraftigt team både på och utanför planen och vi ska göra allt vi kan för att bjuda Trelleborgarna på bra och underhållande handboll.

Avslutningsvis vill vi tacka alla ideella krafter, supportrar och sponsorer för denna speciella säsongen och hoppas att ni är med oss även nästa säsong!
Andra raka oavgjorda matchen för herrarna
2020-10-24 15:26

Igår var våra vinröda hjältar i Kristianstad för att ta sig ann Näsby Handboll som är IFK Kristiantads "C-lag". Ett lag med endast unga spelare som är väldigt skolade och samspelta.

Unga Näsby började matchen med att spela ett relativt offensivt försvar och var högt uppe på Marko för att störa. Vi löser detta bra första minuterna och leder med 3-1. Tyvärr började vi stressa framåt och hade en hel del tekniska fel och missade frilägen. Näsby med mycket spring på benen och en målvakt med fantastiska utkast utnyttjade detta och fick göra många "lätta mål" på första och andrafas kontringar. Efter cirka 20 minuters spel leder Näsby med 13-8 och höll på att avgöra matchen redan i första halvlek...Jimmy Nordström tog in Joakim Larsson mellan stolparna och detta skulle visa sig vara vår räddning. Joakim räddade skott efter skott samtidigt som vi började få in bollarna i mål framåt. 13-8 blev till slut 18-15 och vi gick ut i halvtidsvila med en positiv känsla i kroppen.


Att göra 15 mål på en halvlek är helt klart godkänt men att släppa in 18 mål är inte okej. Vi var alla överens om att vi var tvungna att få bort dom tekniska felen för att minimera Näsbys kontringsmål. Tyvärr började vi andra halvlek svagt, bakåt hänger vi inte med och Näsby fick göra många enkla mål samtidigt som vi blir för stillastående framåt med lite för mycket slarv. Med 15 minuter kvar leder Näsby med 29-23 och Jimmy lägger in TO-kortet och försöker att få igång oss igen vilket han lyckades med. Vi spelade ett 5-1 försvar istället för 6-0 och lyckades störa Näsby ordentligt och tvinga dem att ta dåliga lägen samtidigt räddade Joakim allt och lite till och vi började sakta men säkert komma tillbaka in i matchen. Eric Wahlström fick komma in på niometer och gör det riktigt bra både framåt och bakåt i försvaret. Eric tillsammans med Robert Karlsson och Niclas Carlsson visade vägen och Näsby hade svårt att stoppa denna trio. Med 10 minuter kvar är vi nästan ikapp, resultattavlan visade 29-27 och Näsby tar time out. Denna time out hjälpte mer oss än Näsby, vi fick andas och samla krafter för dom sista 10 minuterna. Sista 10 minuter står vi väldigt bra bakåt och gör det bra framåt men vi lyckades inte kvittera. Med 3 minuter kvar leder Näsby med 32-30 och får straff. Jakob Hansen kom in mellan stolparna på straffen och gör en riktigt fin räddning vilket gav oss energi. Anfallet efter lyckades Marko få in en boll med lite tur via målvaktens fot och sedan gör Joakim i målet en riktigt fin räddning. När Jocke gör räddningen är det 30 sekunder kvar av matchen och Jimmy tog time out. Vi bestämde oss för att ta ut målvakten och in med en extra spelare och att vi skulle göra en kombination som aldrig blev av. Istället blev det lite "Hawaii-handboll" och med 2 sekunder kvar fick Robert Karlsson bollen i händerna och lyckades bomba in vårt sista mål!


Trots att det blev oavgjort så kändes det som en seger. Vi låg under i princip hela matchen och när vi hade våra svackor låg vi under med 5-6 bollar. Men som vi visat tidigare ger vi aldrig upp. Att lyckas få med sig ett poäng hem från Kristianstad efter en sån här match ska vi vara väldigt nöjda med.


+++Går till Joakim Larsson som gör en fantastisk match mellan stolparna. Utan hans prestation hade vi inte varit nära Näsby igår.

++Till Robert Karlsson som gjorde comeback igår efter sina skador. Han visade direkt att han kommer vara viktig för oss med sin skyttekraft och bombade in sex mål.

+Till LAGMORLAN. Trots underläge hela matchen ger vi aldrig upp och lyckades till slut kvittera!


Målskyttar mot Näsby:
Marko Lapcevic: 8
Robert Karlsson: 6
Niclas Carlsson: 5
Marcus Karlsson: 4
Rasmus Lindquist: 3
Eric Wahlström: 2
Jonas Larsson: 2
Johan Cedermarker: 1
Marcus Andersson: 1


Herrarnas nästa match är den 6 november mot Hässleholm på hemmaplan. Som ni säkert känner till är det nya restriktioner när det gäller publik. Från den 1 november får man alltså ta in 300 personer istället för 50 personer. Vi återkommer med information angående detta, mycket kan ändras fram till 1 november och vi vill vara säkra på att vi kan hantera och göra det säkert för alla.


#viärstavsten

OAVGJORT MOT IFK MALMÖ EFTER STOR DRAMATIK
2020-10-18 08:49
I fredags kom IFK Malmö till Söderslättshallen. Ett toppmöte mellan två lag som var obesegrade efter tre omgångar. Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match och vi var förberedda på att det kunde bli punktspel direkt från avkast och så blev fallet.

IFK Malmö punktade Marko från första sekund, men som jag nämnt ovan var vi beredda på detta och började matchen på bästa sätt. Bakåt hade vi koll på IFK Malmö och framåt levererade Oskar och Jonas. Efter 8 minuters spel ledde vi med 6-2 och IFK Malmö tar TO. Vi pratade om att vi inte skulle bjuda in dem i matchen igen utan fortsätta köra på bara. Vi alla minns Tomelillamatchen när vi ledde med 6-1 och Tomelilla vände på steken...men ännu en gång hamnar vi i en svacka och bjuder in IFK Malmö i matchen igen. 6-2 blev 9-9 efter cirka 18 minuters spel. Vi blev stressade och lyckas inte komma upp i nivå. IFK Malmö lyckades vända och leder med 15-13 efter 30 minuters spel.

Vi började andra halvlek med att spela 6 mot 4 eftersom IFK Malmö fick två utvisningar i slutet på först halvlek. Vi tog inte vara på övertaget utan spelade 0-0 under dess minuter...det blev stressigt spel och för många tekniska spel. Trots den dåliga starten på andra halvlek lyckades vi till slut kvittera mycket tack vare Christoffer Andersson och Oskar Karlssons fina skytte/genombrottspel.
Efter 8 minuters spel i andra halvlek visade resultattavlan 18-18. Vi följs åt i målprotokollet fram till sista 10 minuter när IFK Malmö gör ett ryck, 23-23 blev snabbt 23-26 till IFK Malmö och det var endast 6 minuter kvar av matchen.
Vi gav aldrig upp utan fortsatte att kämpa för en kvittering. Sista minuterna spelade vi ett mer offensivt försvar som stressade Malmö. Niclas Carlsson gjorde en fantastisk försvarsinsats och lyckades ”sno” bollen ett par gånger och vi fick göra snabba mål i andrafas-kontringar. Även Rasmus Lindquist gjorde fantastiska sista minuter i matchen när han drev på laget bakåt och levererade framåt med två mål. Vi lyckades till slut kvittera och fick även chansen att vinna med matchens sista anfall, tyvärr tog vi inte vara på detta och matchen slutade oavgjort 28-28.

Så som matchen utspelade sig och att vi lyckades vända i slutet trots underläge med tre mål så skall vi vara nöjda med 1 poäng...Men vi är ett gäng som vill vinna alla matcher och det var tungt efteråt. Vi hamnar i alldeles för många svackor under matchen och det är något vi får jobba på inför nästa match.

+++LAGMORALEN! Trots en dålig match från våran sida samt underläge med tre mål med 6 minuter kvar ger vi oss aldrig utan kämpar fram tills slutsignalen går.

++Rasmus Lindquist sista 10 minuter tycker jag är fantastiska. Positiv och krigade på bakåt och framåt gjorde han våra två sista mål.

+Joakim Larsson som jag glömt nämna i texten. Han kommer in mellan stolparna i andra halvlek och gjorde många viktiga räddningar som höll oss kvar i matchen.

Målskyttar mot IFK Malmö:
Marko Lapcevic: 7
Oskar Karlsson: 5
Christoffer Andersson: 4
Jonas Larsson: 4
Rasmus Lindquist: 3
Marcus Karlsson: 2
Eric Wahlström: 1
Tom Olofsson: 1
Fredrik Törnqvist: 1

Stort TACK till alla våra supportrar som stöttade oss på plats och hemma i sofforna framför TVn, ni är guld värda! Herrarna nästa match är fredagen den 23 oktober mot Näsby Handboll på bortaplan. Vi återkommer med information om publik och livesändning.

#viärstavsten
TREDJE RAKA SEGERN FÖR HERRARNA
2020-10-11 17:37

Igår tog herrarna sin tredje raka seger efter att man besegrat Tomelilla IF på bortaplan med  32-26!


Första halvlek:

Våra vinröda hjältar började matchen bäst! Fantastiskt försvars/målvaktsspel och fint anfallsspel gjorde att vi ledde med 6-1 redan efter 8 minuter och det såg ljust ut. Tomelilla tog TO och efteråt började vi tappa det. Vi lät Tomelilla göra alldeles för enkla mål samtidigt som vi började missa för mycket framåt. Tomelilla lyckades kämpa sig tillbaka in i matchen snabbt och efter 20 minuter leder vi endast med 11-10. Sista 10 minuter följs vi åt i målprotokollet men vi lyckades ändå gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning (15-13).

Andra halvlek:
Vi började andra halvlek bra och gör två snabba mål. Tyvärr får vi utvisning (x2) och spelar med en man mindre i hela fyra minuter. Tomelilla tog vara på detta och kom tillbaka in i matchen igen. Efter 10 minuters spel i andra halvlek leder vi med 20-18 och det började bli väldigt grinigt och hetsigt på planen. Det blev många utvisningar och även ett rött kort. Trots detta tyckte jag att vi behöll kylan och fokuserade på rätt saker. Tomelilla försökte vända på matchen genom att punkta och spela 7 mot 6 men detta tycker jag vi löste på ett bra sätt. Sista 10 minuter höjer vi oss både framåt och bakåt och visar att vi är det bättre laget och vinner till slut med hela 32-26!


+++Till Oskar Karlssons sista 15 minuter när han tar ett stort ansvar och levererar mål samt assister.
++Till Marcus "Spigge" Karlsson och Jakob Hansen som båda gör en fin match.
+Till dom åtta Trelleborgarna som var på plats i Tomelilla och stöttade oss.

Målskyttar mot Tomelilla:
Marko Lapcevic: 14
Marcus Karlsson: 6
Oskar Karlsson: 5
Tom Olofsson: 3
Niclas Karlsson: 2
Christoffer Andersson: 2

Herrarnas nästa match är fredagen den 16 oktober mot IFK Malmö på hemmaplan. Ett tidigt toppmöte mellan två lag som är obesegrade efter tre omgångar.

#viärstavsten

ANDRA RAKA FÖR HERRARNA
2020-10-04 10:44

I fredags tog herrarna sin andra raka seger i Division 3 Södra när man besegrade Lödde Vikings HK på hemmaplan. Lödde Vikings består av unga spelare födda 02/03, ett skolat lag som spelar fartfylld handboll med mycket växelspel och de kommer bli bättre och bättre under säsongen.


FÖRSTA HALVLEK
Trots seger så var det Lödde Vikings som började matchen bäst. Vi står upp bra bakåt och Jakob Hansen gör väldigt många fina räddningar. Men framåt kommer vi inte alls upp i nivå. Lödde Vikings spelade smart och störde våra niometersspelare hela tiden, våra anfall blev "hackiga" och vi kom aldrig riktigt in i det och när vi väl kom till lägena så brände vi. Efter 20 minuters spel leder Lödde Vikings med 6-8 och jag tror det handlade om premiärnerver. Sista 10 minuter av första halvlek vaknar vi och börjar spela som vi kan och lyckas vända till 11-9 innan halvtidspaus.


ANDRA HALVLEK
I andra halvlek kommer det ut ett nytt lag på banan. Bakåt står vi bra och Lödde blev tvungna att ta avslut i dåliga lägen samtidigt som Jakob var stabil mellan stolparna. Framåt utnyttjade vi vår tyngd och Lödde hade svårt att stå emot. Vi drar ifrån i målprotokollet och leder med 24-18 med 10 minuter kvar. Lödde Vikings lyckades aldrig ta sig tillbaka in i matchen och vi kunde till slut vinna med 29-23.


+++Till Jakob Hansen som gör det bra mellan stolparna i 60 minuter.
++Till Tom Olofssons andra halvlek, 5 mål och svårpasserad bakåt.
+Till alla våra supportrar och sponsorer som stöttar oss, ni är guld värda!


Målskyttar mot Lödde Vikings:
Marko Lapcevic: 8
Tom Olofsson: 5
Oskar Karlsson: 4
Christoffer Andersson: 3
Rasmus Lindquist: 3
Jonas Larsson: 3
Niclas Carlsson: 2
Johan Cedermarker: 1

Nästa match för våra vinröda hjältar är fredagen den 9 oktober mot Tomelilla på bortaplan. Vi hoppas att vi kan sända matchen på Solidsport.com, vi återkommer om detta.

#viärstavsten

HEMMAPREMIÄR
2020-09-30 20:22
På fredag är det äntligen dags för hemmapremiär för våra vinröda hjältar. Vi började säsongen på bästa sätt med en seger mot Bjärreds HK på bortaplan och nu går vi för andra raka.
Nykomlingarna Lödde Vikings HK kommer till Söderslättshallen, även detta ett ungt lag med många killar som är födda 02/03.

PUBLIK
Vi följer givetvis restriktionerna. Det är 50 personer i publik som gäller. Vi har tilldelat Lödde Vikings 10 platser, resterande platser är våra och vi måste tyvärr meddela att det redan är fullbokat.

LIVESÄNDNING
Vi sänder matchen på Solidsport.com och det är givetvis gratis att titta på våra matcher.
Nu laddar vi batterierna och går för andra raka segern tillsammans!

Matchinfo:
Stavsten HK - Lödde Vikings HK
Fredag 2 Oktober, avkast 20:00
Söderslättshallen
SEGER I SERIEPREMIÄREN!
2020-09-27 19:29

Våra vinröda hjältar började säsongen på bästa sätt med en härlig seger i Borgebyhallen. Motståndet stod Bjärreds HK för, ett ungt lag med mycket spring i benen.

Vi började matchen bäst, fint försvarsspel  och målvaktsspel av Jakob Hansen gjorde att vi kunde dra ifrån i målprotokollet direkt. Efter 10 minuters spel leder vi med 6-3. Vi hamnar sedan i en liten svacka och Bjärred kämpar sig tillbaka in i matchen. Jimmy tar TO vid ställning 9-8 och den gav effekt direkt. Vi  höjer oss både bakåt och framåt och lyckas göra ett ryck igen och går till halvtidsvila ned eb tremålsledning (15-12).

Vi ledde matchen men vi alla kända att det fanns mer att hämta och det visade vi i andra halvlek. Samtliga spelare höjde sig med en växel. 15-12 blev snabbt 21-13 och redan där var matchen avgjord. Vi lät aldrig Bjärred komma nära igen och kunde till slut vinna matchen med 30-23.

Vi tackar Bjärreds Hk för en trevlig match!

+++Till dom 10 trelleborgarna som var på plats idag och stöttade oss.
++Till Jimmy, Magnus, Marcus & Tami som betyder mycket för oss på många olika sätt.
+Till hela laget som tillsammans tog med två poäng hem till Trelleborg.

Målskyttar mot Bjärred:
Marko Lapcevic: 9
Johan Cedermarker: 4
Oskar Karlsson: 4
Marcus Karlsson: 3
Jonas Larsson: 3
Eric Wahlström: 2
Tom Olofsson: 2
Christoffer Andersson: 2
Fredrik Törnqvist: 1

Nästa match för våra vinröda hjältar är på fredag mot Lödde Vikings på hemmaplan. Vi återkommer hur det blir med publik osv så fort vi har allt klart.

#viärstavsten

LIVESÄNDNING
2020-09-27 09:00
Pga Covid-19 får det endast vara 50 personer i publik. Idag mot Bjärreds HK får vi endast ta med oss 10 supportrar och alla dessa platser är redan uppbokade.

Intresset för att följa våra vinröda hjältar blir större och större...och vi vill inte att någon missar våra matcher. Därför är vi extra glada över att vi nu kan meddela att man kan se alla herrlagets matcher på Solidsport och givetvis är våra matcher helt gratis! Det enda du behöver göra är att skapa ett konto på Solidsport för att kunna se matchen.

På länken under hittar du matchen:
https://solidsport.com/stavsten-hk-a-lag-herrar/watch/bjarreds-hk-stavsten-hk?fbclid=IwAR3q0Fqjp6rwkpYs9ArtTZuTkqEJpgGmvfBc4n55npDFeo37vwPC6qG

Detta är första gången vi livesänder en match och vi hoppas att allt ska funka perfekt. Skulle något vara fel så meddela oss gärna.

#viärstavsten
INFÖR SERIEPREMIÄREN MED JONAS LARSSON
2020-09-26 22:46

Imorgon (söndag) är det äntligen dags för seriepremiär för vårt herrlag.  Våra vinröda hjältar åker till Borgebyhallen för att ta sig ann nykomlingarna Bjärreds HK som är HK Ankarets U-lag. Ett lag som består av många unga spelare men kan eventuellt kryddas med någon spelare från A-laget. Dagen innan premiären bjuder vi på en intervju med Stavstenprofilen och kantspelaren, Jonas "Samba" Larsson.


 Försäsongen är över, hur skulle du vilja sammanfatta den?
-
Försäsongen tycker jag varit bra sett till de förutsättningar vi haft med restriktioner och stängda hallar. Vi tränar bara en gång i veckan men när vi väl är där är det alltid 110% från truppen vilket ger energi, motivation och skapar enorm sammanhållning i truppen.
Personligen hade jag gärna tränat oftare men precis som många andra i truppen har även jag svårt att få tiden att räcka till, därför är det extra viktigt att vi har fokus på rätt saker under de minuter vi har tillsammans och det tycker jag fungerat bra.


 Det är äntligen dags för seriepremiär, dina känslor inför matchen?
-
Eftersom man inför denna säsong inte visste hur det skulle bli, om det överhuvudtaget skulle kunna genomföras några matcher känns det väldigt kul att äntligen få dra igång säsong 2020/2021.
Tyvärr skadade jag foten i träningsmatchen mot HK Malmö för lite drygt 4 veckor sedan och även om det känns bättre och gått på rätt håll hela tiden är det ännu oklart om det blir spel för min del imorgon. Påfrestningen under längre löpningar gör att jag inte kunnat träna fulltut men jag är inskriven i truppen och kommer känna på det imorgon, känns det bra kommer jag vara redo för match.

 

Vad kan vi förvänta oss av Stavstens herrlag denna säsongen?
- Förväntningarna på Stavsten herrlag inför denna säsong tycker jag ska vara relativt höga, vi har en bred trupp med mycket kvalitet, vi har enorm rutin och ny tränare, jag tycker det ska bli mycket spännande att se vad detta lag kan åstadkomma tillsammans.
Jag vill alltid vinna alla matcher, det spelar ingen roll vad det är för tävling, vinna är alltid det viktigaste för mig, men jag har också blivit 33 år gammal och någon satsning genom divisionerna är mindre viktigt. När säsongen är över spelar det egentligen ingen roll vilken placering vi har, vi spelar handboll tillsammans för att vi älskar denna fantastiska sport, vi har förbannat kul tillsammans och älskar att bjuda publiken på underhållande handboll. Vi är alla tävlingsmänniskor och med det sagt kan detta bara bli succé!

Matchinfo
Bjärreds HK - Stavsten HK
Plats: Borgebyhallen
När: Söndagen 27 september
Avkast: 15:10

#viärstavsten

Seriepremiären närmar sig!
2020-09-13 13:51

En lång försäsong är snart över. Det är endast 14 dagar kvar till herrarnas seriepremiär mot HK Ankarets U-lag (Bjärreds HK). Innan seriepremiären ska herrlaget hinna spela en sista träningsmatch. Det blir mot Division 2-laget Ystadpågarna på bortaplan den 23 september.


Vi längtar till seriepremiären och vi hoppas att även ni gör det!


#viärstavsten

SEGER I FÖRSTA TRÄNINGSMATCHEN!
2020-09-05 13:15
Idag spelade herrarna sin första träningsmatch för säsongen. HK Malmö U stod för motståndet. Överlag en slarvig match från våran sida, många tekniska fel, missade lägen osv. Vi ligger under större delen av matchen men höjer oss sista 10 minuter och lyckas vända och vinna med 28-26. Nyförvärvet Jakob Hansen gör en fin insats mellan stolparna.

Det är iallafall härligt att vara igång!

Målskyttar mot HK Malmö U:
Marko Lapcevic: 13
Jonas Larsson: 6
Oskar Karlsson: 3
Eric Wahlström: 2
Rasmus Lindquist: 2
Johan Cedermarker: 1
Niclas Carlsson: 1

#viärstavsten
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Stavsten Handbollsklubb, 23/12 10:19 
Stavsten Handbollsklubb, 16/11 16:01 
Stavsten Handbollsklubb, 28/10 12:34 
Stavsten Handbollsklubb, 27/10 08:47 
Stavsten Handbollsklubb, 13/10 15:58 
Stavsten Handbollsklubb, 30/09 12:28 
 
FÖRENINGSSPONSORER
GULDSPONSORER
MATERIALLEVERANTÖR