SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HERRLAGET

Välkommen till Stavsten HK Herr
 
Herrarna började året på bästa sätt!
2022-01-09 20:48

Herrarna började året på bästa sätt genom att besegra Näsby Handboll med 29-27! En match där vi inte riktigt kom upp i nivå och som blev onödigt jämn enligt mig...men det viktigaste av allt är att vi behöll båda poängen i Trelleborg.

 

Stort tack till alla som tog sig till Södan för att stötta oss, ni är guld värda!

 

Herrarnas nästa match är den 15 januari mot Hässleholm på bortaplan.

 

Målskyttar mot Näsby:
Felix Heinonen: 5
Alexander Karlsson: 5
Viktor Faltin: 4
Jonas Larsson: 3
Oskar Karlsson: 3
Jakob Nielsen: 3
Daniel Eriksson: 2
Niclas Carlsson: 1
Christoffer Andersson: 1
Joakim Larsson: 1

 

#viärstavsten

Jimmy Nordström lämnar herrlaget
2021-11-29 19:20

Tyvärr måste vi meddela att herrarnas huvudtränare, Jimmy Nordström lämnar sitt uppdrag. Senaste tiden har Jimmy känt att tiden inte räcker till och vi det respekterar vi. Hälsa och välmående går alltid först! Jimmy lämnar dock inte Stavsten HK helt, han kommer fortfarande att vara tränare för ett ungdomslag och det är vi tacksamma för.

 

Stort TACK Jimmy för dina insatser för herrlaget, du kommer att vara saknad!

 

#viärstavsten

Förlust uppe i Halmstad
2021-11-13 14:57

Ajajaj...tung förlust för herrarna mot ett bättre Halmstad. Jag tycker att vi står bra bakåt matchen igenom, även Jocke och Lukas i mål gjorde en okej insats. Framåt kommer vi dock inte alls upp i nivå och har svårt att få igång anfallsspelet. Samtidigt gör Halmstads målvakt en fantastisk insats mellan stolparna och räddade allt och lite till. Många missade frilägen och tekniska fel leder till att Halmstad får göra många enkla mål via kontringar. Slutresultatet skrevs till 26-17 (13-6).

 

Vill ge ett plus till Daniel Eriksson som kommer in i andra halvlek och visar på fint skytte och spelförståelse.

 

Nästa match för herrarna är den 26 november mot LIGU på hemmaplan.

 

Målskyttar mot Halmstad:

Daniel Eriksson: 4

Jonas Larsson: 3

Kevin Olin: 3

Jakob Nielsen: 2

Niclas Carlsson: 2

Oskar Karlsson: 2

Felix Heinonen: 1

 

#viärstavsten

Tung förlust mot Malmö
2021-11-09 22:53

I fredags spelade våra vinröda herrar mot IFK Malmö på hemmaplan och tyvärr gick det inte vägen denna gången. Första 15 minuter var jämna, vi följs åt i målprotokollet och resultattavlan visade 6-6 men sedan hamnar vi tyvärr i en svacka. Malmö tar varar på detta och gör ett ryck genom att göra fem raka mål och leder med 6-11. Trots en tung period lyckades vi komma tillbaka i andra halvlek och kvitterade till 16-16...men Malmö var det bättre laget för dagen och lät oss aldrig ta ledningen. De gör det bra och lyckades göra ett ryck ännu en gång och leder med 17-20 efter 45 minuters spel. Grabbarna kämpade på men lyckades aldrig vända på steken och slutresultatet skrevs till 25-29.

 

En tung förlust, men vi bryter ihop och kommer igen! Nästa match för herrarna är den 13 november mot Halmstad på bortaplan.

 

Stort tack till alla som tog sig till Söderslättshallen för att stötta oss, ni är guld värda!

 

Målskyttar mot Malmö:
Kevin Olin: 8
Johan Larsson: 7
Christoffer Andersson: 5
Felix Heinonen: 2
Jakob Nielsen: 1
Niclas Carlsson: 1
Jimmy Östling: 1

 

#viärstavsten

TREDJE RAKA SEGERN FÖR HERRARNA
2021-10-31 06:22

Igår åkte våra vinröda herrar till Kalmar för att ta sig ann KFUM Kalmar HK. Vi gör en bra första halvlek och avgör matchen redan efter 10-15 minuter. Stabilt försvarsspel och målvaktsspel gjorde att vi fick med oss många enkla mål via kontringar och vi kunde gå till halvtidsvila med en stabil ledning, 21-10.

 

Andra halvlek blev dock inte lika bra, vi var inte lika fokuserade. Framåt hade vi lite för många tekniska fel och missade avslut och bakåt är vi inte riktigt på tårna. Trots detta blev det en stabil seger med 36-23.

 

Alla i laget gjorde en bra insats igår men jag vill ge en extra stjärna till våra kantlirare Eric Wahlström och Felix Heinonen. Vassa i kontringarna och säkra i avsluten!

 

Stort tack till alla Trelleborgare som följde med till Kalmar för att stötta oss!

 

Herrarnas nästa match är den 5 november, då väntar ett derby mot IFK Malmö på hemmaplan!

 

Målskyttar mot Kalmar:Felix Heinonen: 9
Eric Wahlström: 8
Alexander Karlsson: 4
Marko Lapcevic: 4
Jimmy Östling: 2
Daniel Eriksson: 2
Christoffer Andersson: 2
Jakob Nielsen: 2
Kevin Olin: 2
Rasmus Lindquist: 1

 

#viärstavsten

Andra raka segern för herrarna!
2021-10-17 11:34

Igår var våra vinröda herrar i Mellbystrand och tog sig ann HK Hök. Jag tror det var första gången vi möter HK Hök och vi hade inte jättebra koll på dem. Oavsett så började vi matchen bäst, stabilt försvarsspel, Jocke var bra mellan stolparna och framåt var vi kreativa. Efter 13 minuter leder vi med 7-3 och Hök tar time out. Efter time outen höjer sig Hök och vi får inte riktigt till det. Hök lyckades komma tillbaka och kvittera till 9-9. Vi vek inte ner oss utan fortsatte köra på och lyckades gå till halvtidspaus med en fyramålsledning, 16-12.

 

Vi bestämde oss i paus att inte ge Hök en chans att komma tillbaka in i matchen och det lyckades vi med. Vi började andra halvlek starkt och efter bara 5 minuter leder vi med 20-13. Vi gör en bra andra halvlek och Hök fick aldrig en chans att komma tillbaka in i matchen och vi kunde till slut vinna med hela 33-24!

 

+++Till Eric Wahlström som återigen gör en fantastisk insats från kanten. Det blev hela 8 mål från hans blöta handled!

 

++Till Jocke i mål som gör en bra match i 60 minuter.

 

+Till Christoffer Andersson som kom in i andra halvlek och visade att han har en av Division 3 Syds bästa skottarm genom att bomba in tre snabba mål i ett viktigt skede av matchen.

Målskyttar mot Hök:


Marko Lapcevic: 9
Eric Wahlström: 8
Oskar Karlsson: 4
Christoffer Andersson: 3
Alexander Karlsson: 3
Jakob Nielsen: 2
Rasmus Lindquist: 2
Viktor Faltin: 1
Robert Karlsson: 1

Herrarnas nästa match är mot Kalmar på bortaplan den 30 oktober.

 

#viärstavsten

Andra raka förlusten för herrarna.
2021-10-09 11:42

Igår var våra vinröda herrar i Lund för att ta sig ann Lunds HS Lejonen. Tyvärr slutade matchen med förlust efter en jämn och tuff match. I första halvlek gör vi en helt okej insats, vi följs åt i målprotokollet och efter 30 minuter spel visade resultattavlan 14-14.

 

Andra halvlek börjar på samma sätt, tuff match och ingen drömhandboll från någon av lagen. Det är jämnt och efter 8 minuters spel i andra halvlek visade resultattavlan 18-18. Lund började spela ett ännu mer offensivt försvar och vi började tyvärr slarva i anfallsspelet. De unga killarna i Lund tog vara på detta och drog ifrån i målprotokollet. Våra vinröda herrar kämpade och slet men lyckades inte komma tillbaka in i matchen. Slutresultatet skrevs till 30-25 och det blev tyvärr ännu en tung förlust för våra herrar. Jag vill även notera ett stort PLUS till Eric Wahlström som gör en fin match från kanten under hela matchen.

 

Tyvärr kommer vi inte upp i nivå, varken bakåt eller framåt. Det stabila försvarsspelet och det kreativa anfallsspelet som vi hade under försäsongen lyckas vi inte få igång. Varken mot Lödde eller Lunds Lejon. Det är väldigt frustrerande eftersom vi vet att vi kan så mycket bättre...och det är dags att bevisa det nästa match.

 

Nu väntar träning på tisdag för våra herrar sedan kommer Tomelilla IF till Söderslättshallen på onsdag, avkast 19:00. Jag hoppas att vi ses på onsdag, vi behöver ert stöd mer än någonsin nu.

 

Avslutningsvis vill vi i herrlaget tacka alla Trelleborgare som tog sig till Lund igår och stöttade oss!

 

Målskyttar mot Lunds Lejon:
Marko Lapcevic: 7
Eric Wahlström: 5
Jimmy Östling: 3
Oskar karlsson: 3
Viktor Faltin: 3
Kevin Olin: 3
Alexander Karlsson: 1

 

#viärstavsten

TUNG FÖRLUST I PREMIÄREN
2021-10-02 11:49
Foto: Björn Gustavsson (TA)

Ajajaj, vad ont det gör. Allt var uppbyggt för en riktig handbollsfest, en bra försäsong bakom oss, välfyllda läktare, fantastisk inramning, fantastiskt stöd...ja matchen hade allt egentligen förutom det som hände på plan.

 

Vi visste innan matchen att unga Lödde Vikings är ett skolat lag med duktiga handbollsspelare och att vi måste vara på tårna från minut ett för att det skulle bli en vinst. Första tio minuter är vi med, vi står bra bakåt och de får kämpa för sina mål och vi lyckas få in några mål framåt. Sedan fallerade det mesta.

 

Vi tappade det stabila försvarsspelet och  hade svårt att komma rätt igen. Framåt hade vi det jobbigt och vi fick kämpa för våra mål. När vi väl kom till lägen så räddade deras målvakt det mesta. 3-3 blev snabbt till 3-9 och det blev en rejäl uppförsbacke för oss. Vi kämpade och slet för att komma tillbaka in i matchen men Lödde gör det bra och ger oss aldrig en chans att komma tillbaka. Slutresultatet skrevs till 22-31(10-15) och det är bara till att gratulera Lödde Vikings HK för en bra match.

 

Vi däremot bryter ihop, analyserar våran insats och sedan kommer vi igen. För två år sedan hade vi exakt samma känsla när vi förlorade hemmapremiären mot Hässleholm...då kom vi på kvalplats till Division 2 Södra.

 

Nästa match för våra vinröda herrar är den 8 oktober mot Lunds HS Lejon på bortaplan.

 

Avslutningsvis vill vi i Stavsten tacka ALLA som tog sig till Södan igår och stöttade oss. I matchprotokollet står det att det var 404 personer på plats men jag tror att vi var över 500 vilket är helt fantastiskt. Den inramning och publikstödet höll Allsvensk klass och vi hoppas att ni är med oss även nästa hemmamatch. Utan er är vi ingenting.

 

Målskyttar mot Lödde:
Marko Lapcevic: 5
Robert Karlsson: 4
Kevin Olin: 3
Jimmy Östling: 3
Johan Larsson: 2
Christoffer Andersson: 2
Oskar Karlsson: 2
Alexander Karlsson: 1

 

#viärstavsten

TRÄNINGSMATCHER
2021-08-05 10:12
Äntligen, snart är det dags för matcher igen!
 
Herrlagets två första träningsmatcher är nu spikade. Båda är mot H65 Höör som kommande säsong spelar i Division 4. H65 Höör tränas av den f.d Stavstentränaren Martin Bengtsson som tillsammans med Jimmy Nordström knep en kvalplats till Elitserien år 2010 med Stavsten. Första träningsmatchen spelas den 21 augusti på hemmaplan och den andra träningsmatchen spelas den 28 augusti på bortaplan. Båda matcherna med avkast 11:00.
Våra vinröda hjältar börjar sin försäsong tisdagen den 17 augusti så vi hinner med en träning innan det är dags för match.
 
Vi längtar till handbollssäsongen drar igång och vi hoppas att ni också gör det.
Hur det blir med publik på träningsmatcherna vet vi inte än, vi återkommer med information om detta när vi vet allt.
 
Herrarnas säsong är nu officiellt över.
2021-02-24 16:09
Idag gick Svenska Handbollsförbundet ut med att serierna från Division 1 och neråt avvecklas. Såklart ett tråkigt beslut men samtidigt det bästa för samhällets skull.

Våra vinröda hjältar hann spela fem matcher och var obesegrade vilket är mer än godkänt...nu blickar vi framåt mot nästa säsong och håller tummarna för att vi kan spela handboll inför våra fantastiska supportrar. Förberedelserna inför nästa säsong är redan igång, målet är att ha ett slagkraftigt team både på och utanför planen och vi ska göra allt vi kan för att bjuda Trelleborgarna på bra och underhållande handboll.

Avslutningsvis vill vi tacka alla ideella krafter, supportrar och sponsorer för denna speciella säsongen och hoppas att ni är med oss även nästa säsong!
Andra raka oavgjorda matchen för herrarna
2020-10-24 15:26

Igår var våra vinröda hjältar i Kristianstad för att ta sig ann Näsby Handboll som är IFK Kristiantads "C-lag". Ett lag med endast unga spelare som är väldigt skolade och samspelta.

Unga Näsby började matchen med att spela ett relativt offensivt försvar och var högt uppe på Marko för att störa. Vi löser detta bra första minuterna och leder med 3-1. Tyvärr började vi stressa framåt och hade en hel del tekniska fel och missade frilägen. Näsby med mycket spring på benen och en målvakt med fantastiska utkast utnyttjade detta och fick göra många "lätta mål" på första och andrafas kontringar. Efter cirka 20 minuters spel leder Näsby med 13-8 och höll på att avgöra matchen redan i första halvlek...Jimmy Nordström tog in Joakim Larsson mellan stolparna och detta skulle visa sig vara vår räddning. Joakim räddade skott efter skott samtidigt som vi började få in bollarna i mål framåt. 13-8 blev till slut 18-15 och vi gick ut i halvtidsvila med en positiv känsla i kroppen.


Att göra 15 mål på en halvlek är helt klart godkänt men att släppa in 18 mål är inte okej. Vi var alla överens om att vi var tvungna att få bort dom tekniska felen för att minimera Näsbys kontringsmål. Tyvärr började vi andra halvlek svagt, bakåt hänger vi inte med och Näsby fick göra många enkla mål samtidigt som vi blir för stillastående framåt med lite för mycket slarv. Med 15 minuter kvar leder Näsby med 29-23 och Jimmy lägger in TO-kortet och försöker att få igång oss igen vilket han lyckades med. Vi spelade ett 5-1 försvar istället för 6-0 och lyckades störa Näsby ordentligt och tvinga dem att ta dåliga lägen samtidigt räddade Joakim allt och lite till och vi började sakta men säkert komma tillbaka in i matchen. Eric Wahlström fick komma in på niometer och gör det riktigt bra både framåt och bakåt i försvaret. Eric tillsammans med Robert Karlsson och Niclas Carlsson visade vägen och Näsby hade svårt att stoppa denna trio. Med 10 minuter kvar är vi nästan ikapp, resultattavlan visade 29-27 och Näsby tar time out. Denna time out hjälpte mer oss än Näsby, vi fick andas och samla krafter för dom sista 10 minuterna. Sista 10 minuter står vi väldigt bra bakåt och gör det bra framåt men vi lyckades inte kvittera. Med 3 minuter kvar leder Näsby med 32-30 och får straff. Jakob Hansen kom in mellan stolparna på straffen och gör en riktigt fin räddning vilket gav oss energi. Anfallet efter lyckades Marko få in en boll med lite tur via målvaktens fot och sedan gör Joakim i målet en riktigt fin räddning. När Jocke gör räddningen är det 30 sekunder kvar av matchen och Jimmy tog time out. Vi bestämde oss för att ta ut målvakten och in med en extra spelare och att vi skulle göra en kombination som aldrig blev av. Istället blev det lite "Hawaii-handboll" och med 2 sekunder kvar fick Robert Karlsson bollen i händerna och lyckades bomba in vårt sista mål!


Trots att det blev oavgjort så kändes det som en seger. Vi låg under i princip hela matchen och när vi hade våra svackor låg vi under med 5-6 bollar. Men som vi visat tidigare ger vi aldrig upp. Att lyckas få med sig ett poäng hem från Kristianstad efter en sån här match ska vi vara väldigt nöjda med.


+++Går till Joakim Larsson som gör en fantastisk match mellan stolparna. Utan hans prestation hade vi inte varit nära Näsby igår.

++Till Robert Karlsson som gjorde comeback igår efter sina skador. Han visade direkt att han kommer vara viktig för oss med sin skyttekraft och bombade in sex mål.

+Till LAGMORLAN. Trots underläge hela matchen ger vi aldrig upp och lyckades till slut kvittera!


Målskyttar mot Näsby:
Marko Lapcevic: 8
Robert Karlsson: 6
Niclas Carlsson: 5
Marcus Karlsson: 4
Rasmus Lindquist: 3
Eric Wahlström: 2
Jonas Larsson: 2
Johan Cedermarker: 1
Marcus Andersson: 1


Herrarnas nästa match är den 6 november mot Hässleholm på hemmaplan. Som ni säkert känner till är det nya restriktioner när det gäller publik. Från den 1 november får man alltså ta in 300 personer istället för 50 personer. Vi återkommer med information angående detta, mycket kan ändras fram till 1 november och vi vill vara säkra på att vi kan hantera och göra det säkert för alla.


#viärstavsten

Spelade matcher
Tis 22/3 19:00
31 - 22
Sön 20/3 18:00
35 - 28
Tor 17/3 19:30
29 - 28
Ons 16/3 19:00
23 - 30
Fre 11/3 19:30
26 - 17
Lör 5/3 13:00
24 - 28
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Stavsten Handbollsklubb, 22/06 17:38 
Stavsten Handbollsklubb, 18/05 15:57 
Stavsten Handbollsklubb, 25/04 18:18 
Stavsten Handbollsklubb, 21/03 09:30 
Stavsten Handbollsklubb, 16/03 10:46 
Stavsten Handbollsklubb, 07/03 09:45 
 
FÖRENINGSSPONSORER
GULDSPONSORER
MATERIALLEVERANTÖR