SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Stavsten HK Dam
 
Tung uddamålsförlust för damerna.
2023-01-15 10:10

Igår mötte våra vinröda damer unga H65 Gordies HK på hemmaplan. När lagen möttes i Höör blev det en jämn tillställning och det skulle inte bli annorlunda denna gång.

I 60 minuter gör vi det bra i försvarsspelet och Hanna Jönsson gör en bra insats mellan stolparna. Tjejerna fick inte riktigt igång sitt anfallsspel igår, i kortare perioder gör vi det bra men majoriteten av matchen har vi svårt att få igång maskineriet ordentligt. Det blev alldeles för många tekniska fel och missade lägen som fällde våra tjejer, H65 drog det längsta strået och vinner till slut med 20-21 (9-13).

 

Vinröda+
+++Till försvars- och målvaktsspelet som var bra under hela matchen!

++Till Linnea CM som visade på fint skytte framåt och svårpasserad bakåt.

+Till Sara Andersson som gör det bra både från kanten och niometer!

 

Målskyttar mot Höör:
Linnea Carlström Mårtensson: 7
Sara Andersson: 4
Nathalie Andersson: 2
Sofia Potter: 2
Vanja Petersson: 1
Mira Landhager: 1
Amina Hajrudinovic: 1
Emma Johansson: 1
Meriem Mhenni: 1

Nästa match för våra damer är lördagen den 21 januari mot Åhus Handboll på bortaplan.

 

#viärstavsten

Tung förlust i Ystad för våra damer
2022-12-11 20:13

Idag åkte damerna till Ystad för att ta sig ann Ystads IF HF U. Ett lag som består av unga och välskolade spelare som just toppar Division 3 Syd.

 

Ystad satte sig i förarsätet och tryckte på full gas redan från avkast och våra damer var inte riktigt på tårna. Redan efter 9 minuters spel ledde Ystad med 7-1 och det blev en rejäl uppförsbacke för våra damer. Trots en tuff start gjorde tjejerna ett tappert försök att försöka komma tillbaka in i matchen men utan att lyckas. Ystad var numret större idag och slutresultatet skrevs till 35-21 (18-10).

 

Målskyttar mot Ystad:
Jennifer Arnback: 5
Isabella Olsson: 4
Amanda Mattisson: 4
Sara Andersson: 3
Sofia Potter: 3
Liv Bergman: 1
Vanja Petersson: 1

 

Nu väntar en match till innan våra damer går på lite julledigt. Serien vänder och det är Ystads IFs tur att komma till Söderslättshallen. Matchen spelas den 17 december, avkast 13:30.

 

#viärstavsten

Oavgjort mot Lunds HS Lejon
2022-12-03 13:18

I onsdags mötte våra vinröda damer Lunds HS Lejon på hemmaplan. En match där våra vinröda damer inte kom upp i nivå till en början och Lunds HS Lejon ledde med hela 3-11 efter 22 minuters spel. Sista 8 minuter av första halvlek började tjejerna komma igång och lyckades reducera till 9-12 innan halvtidsvilan.

 

I andra halvlek fortsatte tjejerna att mala på och lyckades kvittera till 19-19 med tre minuter kvar. Lund gjorde 19-20 med två minuter kvar och våra damer kvitterade direkt till 20-20 anfallet efter. Sista två minuterna fick båda lagen chansen att avgöra matchen men ingen tog den, slutresultatet skrevs till 20-20 och det är vi nöjda med efter en mindre bra första halvlek.

 

Vinröda+
+++Till lagmoralen, trots stort underläge gav tjejerna aldrig upp.
++Till Hanna Jönsson som återigen gör en bra match mellan stolparna.
+Till Vanja som kämpa och slet under hela matchen.

 

Målskyttar mot Lunds HS Lejon:
Amanda Mattisson: 6
Nathalie Andersson: 4
Sara Andersson: 3
Isabella Olsson: 2
Mira Landhager: 2
Sofia Potter: 2
Vanja Petersson: 1

Damernas nästa match är söndagen den 11 december mot Ystads IF på bortaplan.

 

#viärstavsten

Damerna föll i Höör efter en jämn match
2022-11-27 19:51

Likt herrarna åkte våra vinröda damer till Höör igår för att möta H65 Gordies HK, ett ungt och talangfullt lag som är ett ”utvecklingslag” till SHL-laget Höörs HK H65.

 

Våra tjejer började matchen bäst genom att sätta sig i förarsätet och göra tre raka mål. Detta var ingen tillfällighet utan tjejer fortsatte att leverera, extra kul att vi fick i gång anfallsspelet. Vi var det bättre laget i första halvlek och ledde välförtjänt med 12-16.

 

Andra halvlek började hemmalaget bättre. Redan efter 4 minuters spel i andra halvlek hade H65 Gordies kvitterat till 17-17. Sedan var det en jämn kamp fram till minut 55, resultattavlan visade 26-26 och vi lyckades inte få in bollen i mål samtidigt som Gordies gjorde tre raka mål och matchen var avgjord. Slutresultatet skrevs till 27-30.

 

En match som kunde sluta hur som helst men H65 Gordies drog det längsta strået igår och det är bara till att gratulera och tacka för en bra match!

 

Vinröda+++
+++Till anfallsspelet, något vi haft svårt att få igång ordentligt tidigare matcher.
++Till Hanna Gräntz som gör en bra första halvlek mellan stolparna.
+Alla Stavstenare som var på plats och stöttade våra tjejer!

Målskyttar mot H65 Gordies:
Nathalie Andersson: 7
Amanda Mattisson: 6
Hanna Wilör: 5
Sara Andersson: 3
Amina Hajrudinovic: 2
Meriem Mhenni: 2
Ebba Ajerstam: 1
Sofia Potter: 1

Damernas nästa match onsdagen den 30 november mot Lunds HS Lejon på hemmaplan, avkast 19:00.

 

#viärstavsten

Förlust för damerna mot Åhus HB
2022-11-20 15:13

Det blev en tung förlust för våra vinröda damer i gårdagens match mot Åhus HB. Våra tjejer gjorde återigen en bra insats i försvarsspelet och Hanna Jönsson gör en väldigt bra match mellan stolparna, 21 insläppta mål är helt klart godkänt! Tyvärr fick vi inte alls i gång anfallsspelet under matchen, det blev för många tekniska fel som fällde våra damer igår. Tjejerna gav aldrig upp utan kämpade och slet i 60 minuter men det ville sig inte bara igår, tyvärr har man sådana dagar ibland. Slutresultatet skrevs till 16-21 (9-12).

 

Vinröda +
+++Till Hanna Jönsson som gjorde en väldigt bra insats mellan stolparna.
++Till Cornelia och Josefin som gjorde comeback efter längre tids frånvaro pga skador.
+Till alla som tog sig till Söderslättshallen för att stötta våra damer, ni är guld värda!

 

Målskyttar mot Åhus:
Hanna Wilör: 5
Amanda Mattisson: 5
Vanja Petersson: 1
Sofia Potter: 1
Cornelia Nilsson: 1
Meriem Mhenni: 1
Amina Hajrudinovic: 1
Hanna Jönsson: 1

 

Damernas nästa match är mot H65 Gordies HK på bortaplan den 26 november.

 

#viärstavsten

Damerna föll mot IFK Ystad på bortaplan
2022-11-12 20:52

Våra vinröda damer åkte till Ystad för att ta sig ann IFK Ystad HK. Återigen gör våra damer en bra insats bakåt men framåt var vi lite för ojämna. Stundtals ser det bra ut men tyvärr gick det för mycket upp och ner.

 

IFK Ystad satt i förarsätet i första halvlek och ledde med 9-7 efter 30 minuters spel. I början på andra halvlek kvitterade vi snabbt och vände på steken. Med tio minuter kvar ledde vi med 15-16, sedan kom vi in i en period med lite för många felbeslut och tekniska fel vilket IFK Ystad utnyttjade genom att först kvittera och sedan göra ett litet ryck och ledde med tre bollar med en minuter kvar och matchen var avgjord. Slutresultatet skrevs till 23-19.

 

Vi tackar IFK Ystad för en bra match och även ett stort tack till alla Trelleborgare som var på plats för att stötta våra vinröda tjejer.

 

Målskyttar mot IFK Ystad:

Elin Björk: 6

Amanda Mattisson: 5

Hanna Wilör: 4

Vanja Petersson: 3

Isabella Olsson: 1

 

Damernas nästa match är den 19 november mot Åhus HB på hemmaplan, avkast 16:00.

 

#viärstavsten

NY TRÄNARE KLAR
2022-11-02 23:00

Vi är glada över att vi idag kan meddela att vi gjort klart med ännu en tränare till vårt damlag! Rasmus Andersson, närmst från Ystads IF är klar och kommer tillsammans med Simon Egermayer att leda Stavsten HKs damlag säsong 2022/2023.

Rasmus är en ambitiös tränare som verkligen brinner för handbollen. Han har under sin tränarkarriär tränat allt från äldre ungdomslag till seniorlag men kommer närmst från Ystads IF där han tränade Sveriges bästa P14-lag. Vi är säkra på att Rasmus kommer passa perfekt in hos oss i Stavsten.

Vi hälsar Rasmus varmt välkommen till Trelleborg & Stavsten HK!

#viärstavsten

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Stavsten Handbollsklubb, 18/06 11:50 
Stavsten Handbollsklubb, 02/05 10:42 
Stavsten Handbollsklubb, 29/04 16:40 
Stavsten Handbollsklubb, 22/04 11:03 
Stavsten Handbollsklubb, 17/04 13:58 
Stavsten Handbollsklubb, 01/01 06:34 
 
DIAMANTSPONSORER
MATERIALLEVERANTÖR